Search
Logo 2Care kinesist

| Lifestyle|

Lifestyle.

2Eat.

Goede voeding is essentieel voor revalidatie en het verminderen van fysieke klachten. Het ondersteunt het herstelproces door essentiële voedingsstoffen te leveren, wat bijdraagt aan snellere genezing en optimale gezondheid.

Eiwitrijke voedingsmiddelen zoals mager vlees, vis, eieren en zuivel zijn cruciaal voor het herstel van beschadigde weefsels en spieropbouw, en bevorderen de wondgenezing en het immuunsysteem tijdens revalidatie.

Vitaminen en mineralen, met name die met antioxidanten zoals groenten en fruit, verminderen ontstekingen en beschermen cellen. Vitamine D ondersteunt sterke botten, terwijl vitamine C de collageenproductie stimuleert voor bindweefselherstel.

Omega-3-vetzuren in vette vis, noten en zaden helpen ontstekingen en pijn te verminderen, terwijl het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen, suikers en overtollig verzadigd vet bijdraagt aan het algehele welzijn.

Voldoende hydratatie is essentieel voor lichaamsfuncties, afvoer van afvalstoffen en transport van voedingsstoffen naar cellen tijdens revalidatie.

In het kort, voeding speelt een cruciale rol bij revalidatie en het verminderen van fysieke klachten.

Mineralen en vitaminen uit groente en fruit.

Vitaminen en mineralen vormen dus essentiële bouwstenen voor een gezond lichaam. Een natuurlijke en voedzame bron hiervan zijn fruit en groenten. Deze kleurrijke voedingsmiddelen voorzien ons van een scala aan belangrijke voedingsstoffen, waaronder vitamine C, vitamine A, kalium en foliumzuur.
 
Studies tonen aan dat onze groenten en fruit, minder en minder vitaminen en mineralen bevatten. De redenen zijn divers: uitgeputte grond, luchtvervuiling, te snelle groei, langdurige opslag en transport.
 
Daarom worden er vaak supplementen toegevoegd aan de dagelijkse opname van voedsel. Soms worden door de geneesheer ook korte kuren voorgeschreven als er vitamine D tekorten zijn, of wanneer Magnesium aangewezen is om herstel te bevorderen.

| Groenten en Fruit |

| Magnesium |

Magnesium als aanvulling bij Revalidatie.

Magnesium speelt een belangrijke rol bij revalidatie en algemene gezondheid. Het is een essentieel mineraal dat betrokken is bij talrijke biochemische processen in het lichaam, waaronder spiercontractie, energiemetabolisme en eiwitsynthese. Magnesium draagt onder andere bij tot:

  • Spierfunctie en herstel
  • Energieproductie
  • Ontstekingsremmende eigenschappen
  • Botgezondheid

Om de voordelen van magnesium te maximaliseren, is het belangrijk om een uitgebalanceerd voeding te volgen die rijk zijn aan magnesium, zoals noten, zaden, volle granen, bladgroenten en vis. In sommige gevallen kan een magnesiumsupplement nodig zijn, maar het is altijd raadzaam dit met een zorgverlener te bespreken om overdosering te voorkomen.

Mineralen en vitaminen uit supplementen.

In onze zoektocht naar een magnesium supplement, kwamen we uiteindelijk terecht bij Rainpharma. Naast Magnesium bieden zij ook tal van andere supplementen aan, al of niet in een multi-vitaminen cocktail.

Een proteïneshake behoort ondertussen tot een dagelijks ritueel als supplement op de basisvoeding.

Wij staan in nauw contact met hun artsen, apothekers en diëtisten voor advies en informatie.

Rainpharma biedt o.a. ook detoxprogramma aan, waarbij de focus ligt op een snel resultaat zonder roofbouw op het lichaam en met een portie extra energie als resultaat. De basis begint bij een gezonde, onbewerkte voeding.

De 6 gouden regels zijn:

  1. Water, water, de rest komt later
  2. Veelzijdige vezels
  3. Niet te weinig eiwitten, niet te veel
  4. Gezonde vetten
  5. Voedingssupplementen
  6. Beweeg je gezond

| Supplementen |

Selfcareshop: aanbod suppletie Rainpharma

Daily Boost met 12 vitamines en 6 mineralen​

Daily Boost is letterlijk jouw dagelijks duwtje in de rug. Met ‘boost’ verwijzen we dan ook naar de actieve ingrediënten in de formule die het energieleverend metabolisme ondersteunen zoals de vitamines B1, B2, B3, B5, B6, biotine, B12, C en de mineralen jood, koper en magnesium. Naast vitamine B12, bevat Daily Boost ook vitamine A, vitamine D en vitamine K

Mighty Nine is ons avondsupplement en is een aanvulling op Daily Boost. Je kan beide eigenlijk zien als één supplement, waarvan je de helft in de ochtend neemt en de andere helft in de avond. De naam Mighty Nine verwijst naar de 9 stoffen die in dit voedingssupplement zitten, namelijk 6 mineralen, 2 vitamines en inositol. Mighty Nine is dus voornamelijk een mineralen supplement.

Super C Boost is een supplement dat een ontzuurde vorm van vitamine C bevat. Vitamine C draagt o.a. bij aan de normale werking van ons immuunsysteem en energieleverend metabolisme en de normale werking van onze huid, bloedvaten, tanden en botten.

Daarnaast is Delightful D-fence een supplement met vitamines D3 en K2. Aangezien bijna 90% van de Belgen een vitamine D tekort heeft tijdens de herfst- en wintermaanden, is het een belangrijke aanvulling in deze periode.

Andere supplementen zoals Dry Energy, Ultra Omega 3, Water Relax, Anti Aging Powder, High Tech AOX, Mood, Yoga en Detoxifying Broccoli Seed Caps. Elk supplement heeft zijn eigen unieke samenstelling van vitamines en/of mineralen en kan gebruikt worden voor andere doeleinden.

background4-3
background4-3

TMJ