Search
Logo 2Care kinesist

| Veelgestelde vragen |

FAQ - Veelgestelde Vragen.

Vind hier antwoorden op al je vragen over kinesitherapie bij 2care.

We bundelen onder andere vragen over behandelingen, tarieven, verzekeringen en meer.

We hopen dat deze Frequently Asked Questions pagina je nuttige informatie heeft geboden.

Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
 1. Wat is kinesitherapie?
  Kinesitherapie is een paramedische discipline die zich richt op het voorkomen, evalueren en behandelen van bewegingsgerelateerde stoornissen en pijn. Kinesitherapeuten gebruiken verschillende technieken om pijn te verminderen, mobiliteit te verbeteren, spierkracht te vergroten en de algemene functie te optimaliseren.

 2. Heb ik een verwijzing nodig om een afspraak te maken?
  In de meeste gevallen heeft u geen verwijzing nodig om een afspraak te maken met onze kinesisten. U kunt rechtstreeks contact met ons opnemen voor een afspraak.

  Echter, er is geen tussenkomst van de mutualiteit zonder verwijzing van een arts. Dit betekent dat u de volledige kosten van de behandeling zelf moet betalen.

  Met een voorschrift van een arts kunt u daarentegen in aanmerking komen voor gedeeltelijke terugbetaling door de mutualiteit. De hoogte van de terugbetaling hangt af van uw mutualiteit en het type behandeling.

  We adviseren u om contact op te nemen met uw mutualiteit voor meer informatie over de vergoeding van kinesitherapie.

 3. Wat kan ik verwachten tijdens mijn eerste afspraak?

  Tijdens uw eerste afspraak zal de kinesitherapeut een grondige evaluatie uitvoeren om uw medische geschiedenis te begrijpen en uw specifieke behoeften te beoordelen. Op basis hiervan wordt een behandelplan opgesteld.

 4. Hoe lang duurt een typische kinesitherapiesessie?
  De duur van een kinesitherapiesessie kan variëren afhankelijk van uw aandoening en het behandelplan. Over het algemeen duren de meeste sessies maximaal 30  minuten.

 5. Moet ik speciale kleding dragen tijdens de behandeling?
  Comfortabele kleding waarin u vrij kunt bewegen, is ideaal. Afhankelijk van uw behandeling kan de kinesitherapeut u adviseren over geschikte kleding.

 6. Accepteert u verzekeringsclaims?
  Ja, we accepteren vaak verzekeringsclaims. Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij om te controleren of kinesitherapie wordt gedekt en welke procedures moeten worden gevolgd.

 7. Kan kinesitherapie helpen bij rugpijn en andere musculoskeletale problemen?
  Ja, kinesitherapie is vaak effectief bij de behandeling van rugpijn en andere musculoskeletale aandoeningen. Onze kinesisten zullen een gepersonaliseerd behandelplan opstellen om uw specifieke situatie aan te pakken.

 8. Hoe maak ik een afspraak?
  We geven de voorkeur aan het online inplannen van een afspraak via ons handige online afsprakensysteem op onze website. Zo kunt u zelf een moment kiezen dat u schikt en heeft u direct een bevestiging van uw afspraak.

 9. Wat als ik mijn afspraak moet annuleren of wijzigen?
  • Heeft u een account op onze website?

   Dan kunt u uw afspraak tot 3 dagen van tevoren zelf annuleren of wijzigen via ons online afsprakensysteem. Dit is de snelste en meest handige manier om uw afspraak te beheren.

  • Heeft u geen account?

   Stuur een e-mail naar info@kine2care.be met uw naam, contactgegevens, de datum en tijd van uw afspraak en de gewenste wijziging.

  • Dringendere gevallen.
   Neem telefonisch contact met ons op. Wees er wel van bewust dat onze kinesisten tijdens behandelingen bezig zijn met andere patiënten. Het kan dus zijn dat u de voicemail moet inspreken. We bellen u dan zo spoedig mogelijk terug om uw afspraak te annuleren of te wijzigen.

   We vragen u om uw afspraak tijdig te annuleren of te wijzigen, indien u dit niet kunt nakomen. Zo kunnen we de vrijgekomen tijd aan een andere patiënt toewijzen.

   Bedankt voor uw begrip.

 10. Zijn de kinesisten gecertificeerd?

  Bij 2care kunt u er zeker van zijn dat u wordt behandeld door ervaren en geduldige kinesisten die allen beschikken over universitaire diploma’s. Veel van onze kinesisten hebben daarnaast ook een master na master behaald, waardoor ze over diepe kennis en expertise beschikken op hun vakgebied.

  We investeren continu in de opleiding en ontwikkeling van onze kinesitherapeuten om u de best mogelijke zorg te kunnen bieden. U kunt er dus van op aan dat u bij 2care in goede handen bent.

 11. Wat zijn de tarieven voor kinesitherapiesessies?

  2care is een niet-geconventioneerde kinesistenpraktijk. Dit betekent dat we niet gebonden zijn aan de tarieven die het RIZIV vastlegt. We hanteren dan ook een iets hoger tarief dan het RIZIV-tarief.

  Per sessie bedragen onze kosten 39 euro. Dit tarief dekt de kosten van de behandeling, materialen en verzekeringen.

  Tijdens de eerste sessie wordt er naast het tarief van 39 euro ook een dossierkost van 7 euro aangerekend. In deze dossierkost zit de administratieve verwerking van uw gegevens en het opmaken van uw behandelplan inbegrepen.

  TIP: mutualiteiten voorzien in een gedeeltelijke terugbetaling van de kosten van kinesitherapie, ook voor niet-geconventioneerde praktijken. Neem contact op met uw mutualiteit voor meer informatie over uw dekking.

 12. Waar is uw kinesistenpraktijk gevestigd?

  U kunt de wegbeschrijving naar onze vestigingen vinden op onze website. Ga hiervoor naar het navigatiemenu “Over Ons” en klik op “Locatie”.

  Waar vindt uw afspraak plaats?

  We informeren onze patiënten altijd in de herinneringsmail voor de afspraak waar deze finaal zal doorgaan.

  Heeft u na het lezen van de herinneringsmail nog vragen over de locatie van uw afspraak? Aarzel dan niet om contact op te nemen met uw therapeut. Zij kunnen u alle nodige informatie bezorgen.

  Tip: U kunt ook de online kaart op onze website gebruiken om de route naar onze vestigingen te bekijken.

 13. Zijn er parkeervoorzieningen beschikbaar bij uw praktijk?

  Ja, er zijn parkeervoorzieningen beschikbaar bij beide locaties van 2care:

  1. Kine 2Care (nr. 122):

   We beschikken over 7 parkeerplaatsen voor auto’s op eigen terrein.
   Ruimte voor fietsen: U kunt uw fiets gratis parkeren in de fietsenstalling.

   Tip: Indien er geen parkeerplaats beschikbaar is, wacht dan even tot een patiënt wegrijdt. Bij het wisselen van patiënten komt er vaak een plaats vrij.

  2. Vestiging in het dorp:

   Er is heel wat parkeerplaats beschikbaar aan de overkant van de straat, op parking “de Wissel” in Bonheiden. Deze parking is op wandelafstand van onze praktijk.

TMJ