Search
Logo 2Care kinesist
Behandeling specialisaties kine 2care

Behandeling & Specialisaties

Bij 2Care staat jouw verhaal centraal. We kijken niet alleen naar je klacht, maar focussen op jouw lichaam, jouw mogelijkheden en jouw persoonlijke doelen.Onze kinesitherapeuten zijn gespecialiseerd in een breed scala aan behandelingen.

Lees meer over onze behandelingen en hoe we jou kunnen helpen om je klachten te verminderen, je mobiliteit te verbeteren en je algehele welzijn te optimaliseren.

Vind de juiste therapeut en maak een afspraak via onze website. Heb je vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Samen streven we naar het beste resultaat voor jou!

Manuele Therapie.

Omschrijving

Manuele therapie als ondersteunende en faciliterende manier om jouw klachten onder controle te krijgen.

Het maakt gebruik van hands-on technieken zoals mobilisaties en manipulaties om gewrichtsmobiliteit te verbeteren, spierspanning te verminderen en pijn te verlichten.

Onze therapeuten deden in hun opleiding manuele therapie aan de KULeuven en UGent.

Kan aanvullend gebruikt worden bij diverse problematieken.

manuele therapie 2Care
Dry Needling 2Care

Dry Needling.

Omschrijving

Dry needling omvat het nauwkeurig inbrengen van dunne naalden in triggerpoints, wat lokale verkrampingen zijn in spieren die pijn en andere symptomen kunnen veroorzaken.
 
Door deze naalden in de triggerpoints te plaatsen, wordt geprobeerd de spierspanning te verminderen, de doorbloeding te verbeteren en de pijn te verlichten. De therapeut zoekt specifiek naar deze triggerpoints door middel van palpatie en plaatst de naalden zorgvuldig op die locaties. De reactie van de patiënt en de locatie van de triggerpoints spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de behandeling.
 
Het is van belang te benadrukken dat dry needling een aparte techniek is en niet hetzelfde als acupunctuur, hoewel beiden gebruikmaken van naalden.

Dry needling wordt gebruikt bij myofasciale pijn, triggerpointsyndroom, en chronische pijnklachten waarbij spierspanning een belangrijke rol speelt.

BEKKENBODEM REËDUCATIE.

Omschrijving

Bekkenbodemreëducatie is een vorm van fysiotherapie die gericht is op het verbeteren van de functie van de bekkenbodem.

Het betreft een 2 jaar durende specialisatie na de opleiding van kinesist.

 • Incontinentie: Het onvrijwillig verliezen van urine of ontlasting.

 • Bekkenpijn: Onverklaarbare pijn in het bekkengebied, lage rugpijn of pijn tijdens geslachtsgemeenschap.

 • Verzakking: Het naar beneden zakken van organen in het bekken, zoals de blaas, baarmoeder of endeldarm.

 • Postpartum herstel: Na de bevalling kan bekkenbodemreëducatie helpen bij het herstellen van de bekkenbodemspieren.

 • Dysfunctie van de bekkenbodem: Hierbij kan het gaan om spierkrampen, verminderde spierkracht of coördinatieproblemen in de bekkenbodem.

bekkenbodem therapie 2Care
sportkinesitherapie 2Care

SPORTKINESITHERAPIE.

Omschrijving

Sportkinesitherapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie die zich specifiek richt op de behandeling van sport gerelateerde letsels.

Binnen onze praktijk geloven we sterk in een duurzame oplossing voor sporters zodoende we het risico op herval verkleinen. Hierbij wordt getracht om sporters voor te bereiden om weerbaar te zijn tegen nieuwe blessures.

 • Sportletsels
 • Risico verkleinen op nieuwe blessures
 • Trainingsprogramma’s

PRE -EN POSTNATALE KINESITHERAPIE.

Omschrijving

Pre- en postnatale kinesitherapie is specifiek gericht naar vrouwen tijdens de zwangerschap (prenataal) en na de bevalling (postnataal). Doel is het verminderen van eventuele ongemakken en het bevorderen van een snel herstel na de bevalling.

Prenatale Kinesitherapie:

 • Ondersteuning tijdens de Zwangerschap: ondersteuning tijdens de zwangerschap, met de nadruk op het verminderen van mogelijke zwangerschapsgerelateerde ongemakken zoals rugpijn, bekkenpijn en vermoeidheid.
 • Bekkenbodemtraining: Oefeningen om de bekkenbodemspieren te versterken en voor te bereiden op de bevalling.

Postnatale Kinesitherapie:

 • Herstel na de Bevalling: Bevordering van het herstel van het lichaam na de bevalling, inclusief het versterken van de bekkenbodem en buikspieren.
 • Behandeling van Postnatale Ongemakken: Behandelingen bij  bekkeninstabiliteit, rugpijn of diastase van de rechte buikspieren.
 • Advies over Lichaamshouding en Beweging: Advies bij lichaamshouding, tillen van de baby en veilige herstart van lichaamsbeweging na de bevalling.
prenatale en postnatale kinesitherapie 2care
manuele lymfedrainage 2care

MANUELE LYMFE DRAINAGE.

Omschrijving

Manuele lymfedrainage is een specifieke vorm van massage- en fysiotherapie die gericht is op het stimuleren van het lymfestelsel.

Het lymfestelsel, dat zich in en rondom alle lichaamscellen en bloed-, lymf- en hersenbanen bevindt, speelt een cruciale rol in het handhaven van de vochtbalans en het immuunsysteem van het lichaam. Ongeveer 2/3 van het menselijk lichaam bestaat uit vocht, en talloze processen verlopen via dit lichaamsvocht.

De lymfetherapie, genaamd Manuele Lymfe Drainage ad modum Vodder, richt zich op deze processen. Het wordt vaak toegepast om overtollig vocht (oedeem) te verminderen, zwellingen te behandelen en het immuunsysteem te ondersteunen

Manuele lymfedrainage wordt toegepast bij oedeem, zwellingen, lymfoedeem na chirurgie of trauma, en ter ondersteuning van het immuunsysteem.

Littekentherapie.

Omschrijving

Littekentherapie is een behandelingsvorm gericht op littekens, met als doelen het versoepelen, verzachten en verminderen van spanning in littekenweefsel.

Door middel van massage, oefentherapie, compressie en specifieke rektechnieken tracht deze therapie de mobiliteit te verbeteren en bewegingsbeperkingen te voorkomen.

Het aanpassen van de behandeling aan de unieke kenmerken van het litteken en de behoeften van de patiënt staat centraal.

Littekentherapie wordt gebruikt voor verbetering van littekenmobiliteit, preventie van bewegingsbeperkingen, cosmetische doeleinden en behandeling van hypertrofische of keloid littekens.

littekentherapie 2care
TMJ 2Care

TMJ

Omschrijving

TMJ staat voor Temporomandibulaire Disfunctie, oftewel een aandoening van het kaakgewricht. Dit complexe gewricht verbindt je onderkaak met je schedel en is verantwoordelijk voor bewegingen zoals kauwen, praten en gapen.

Wanneer er problemen zijn met het kaakgewricht, kan dit leiden tot verschillende klachten, zoals:

 • Pijn in de kaak, het gezicht of de oren
 • Klikken of knarsen in het kaakgewricht
 • Beperkte kaakbeweging
 • Tandenknarsen (bruxisme)
 • Hoofdpijn
 • Nek- en schouderpijn

postoperatieve revalidatie

Omschrijving

Postoperatieve kinesitherapie is gericht op het herstellen van mobiliteit, kracht en functie na een operatie.

We proberen hierbij te kijken welke doelen de patiënt zo snel mogelijk wil bereiken.

De behandeling kan variëren afhankelijk van het type operatie, de individuele behoeften van de patiënt en de fase van het herstelproces.

 • Knieprothese – heupprothese
 • Operaties aan de rug
 • Schouderchirurgie (operatie na luxatie, operatie na cuff-repair, …)
postoperatieve revalidatie 2care
ademhalingstherapie 2care

Ademhalingstherapie.

Omschrijving

Deze vorm van therapie richt zich op het bewust beïnvloeden en verbeteren van de ademhalingstechnieken om stress te verminderen, ontspanning te bevorderen en het algemene welzijn te verbeteren.

 • Bewustwording van de Ademhaling: leren hoe ze deze kunnen beïnvloeden om spanning te verminderen.

 • Ademhalingstechnieken: Diepe buikademhaling, langzame ademhalingen en ademhalingspatronen aanleren die stress verminderen en ontspanning bevorderen. Behandeling van specifieke ademhalingsproblemen, zoals hyperventilatie of oppervlakkige ademhaling.

 • Stressmanagement: Door o.a. progressieve spierontspanning, visualisatie en mindfulness om stressreacties te verminderen.

Ademhalings- en ontspanningstherapie wordt toegepast bij ademhalingsproblemen, stressgerelateerde klachten, en ter verbetering van algemeen welzijn.

background4-3
background4-3
background4-3

TMJ